HOE CAMOUFLEER IK MIJN VITILIGO?

HOE BRENG IK DE PERMATAN® LOTION AAN?

De PERMATAN® lotion breng je rechtstreeks aan op de schone huid. Smeer een droge huid eerst in met een hydraterende crème. Op een droge huid wordt het camouflageresultaat niet mooi egaal. Afhankelijk van de plek van de huid die je wilt kleuren zijn er verschillende applicatiemethoden. Voor kleinere plekken en voor het nauwkeurig kleuren van de randen, gebruik je de penseel. Voor grotere plekken gebruik je de minihandschoen. Voor hele lichaamsdelen gebruik je de airbrush. 

 

HOE PAS IK DE KLEURING AAN?

Verdun de lotion met een paar druppels water om een lichtere kleuring te krijgen. De werking van de lotion begint na ongeveer 20 minuten. Na 3 uur is het eindresultaat bereikt. Als de kleuring van de huid nog niet voldoende is kun je nog een laag aanbrengen, eventueel verdund met water.

 

DE LOTION AANBRENGEN MET DE PENSEEL

(PRECIES WERKEN/KLEINERE VLAKKEN)

Druppel de lotion in een schaaltje. Verdun met een paar druppels water. Hierdoor is het makkelijker een egale kleuring te krijgen. Dip de penseel in de lotion en strijk af langs de rand van het schaaltje. Breng met de penseel de lotion gelijkmatig aan op de te camoufleren vitiligoplek. Ga precies te werk bij de randen van de gedepigmenteerde huid. Vermijd dat de lotion op de gepigmenteerde huid wordt aangebracht. Deze zal dan namelijk ook bruiner worden. Eventueel te veel aangebrachte lotion kun je met de siliconenspons uitstrijken of met een natte doek verwijderen. 

 

DE LOTION AANBRENGEN MET DE MINIHANDSCHOEN

(EGAAL VERDELEN/GROTERE VLAKKEN)
Druppel een klein beetje lotion op de minihandschoen. Strijk de lotion met de handschoen gelijkmatig over de te bruinen huid. Zorg bij het aanbrengen op de handen dat de knokkels maar een dun laagje lotion krijgen. Deze worden anders namelijk te donker. Verdun de lotion voor deze oppervlakken met water. Om te voorkomen dat de knokkels te veel meekleuren kun je ze vooraf ook insmeren met een handcrème. Met de minischanschoen kun je de lotion heel gelijkmatig aanbrengen, maar minder precies werken. Je kunt de penseel gebruiken voor het kleuren van de randen.

 

WIE OEFENT, WORDT BETER...

Het gelijkmatig aanbrengen van de lotion vraagt wat oefening. Begin daarom op een onopvallende plek als je de eerste keer gaat aanbrengen. Ook verschilt de techniek en de kleur per lichaamsdeel. De huid op het gezicht is gladder dan de huid op de handen. Bij je handen is het bijvoorbeeld belangrijk om de huid goed te hydrateren en op de knokkels heel dun (verdund) te kleuren. De eerste keer zal het niet meteen perfect zijn, maar na wat oefenen zul je zien dat je steeds beter wordt in het gelijkmatig kleuren van je vitiligo.

 

WAT IK VERDER MOET WETEN...

  • De kleuring blijft de hele dag goed zichtbaar en is waterbestendig. De kleur vervaagt naarmate de huidcellen in de opperhuid vervangen worden door nieuwe huidcellen. Dit gebeurt sneller bij langdurig badderen of veel transpireren. Na 3 dagen is de vitiligo weer melkwit.
  • Direct na het aanbrengen van de lotion kan deze nog iets afgeven.
  • De lotion veroorzaakt geen oranje gloed zoals bij sommige zelfbruiningsproducten.
  • De lotion kan de huid een klein beetje droger maken. Voor de gezondheid van de huid raden we aan de huid dagelijks te hydrateren met een crème.
  • Haar dat in aanraking komt met de lotion verandert niet van kleur.

KUN JE VITILIGO BIJ ALLE HUIDSKLEUREN CAMOUFLEREN MET PERMATAN®?

De PERMATAN® lotion werkt goed voor het camoufleren van vitiligoplekken. Het product werkt het best bij alle lichte huidtinten tot en met de Mediterrane/Midden-Oosterse en andere licht getinte huidtinten. Bij donkerder huidtinten is het camouflageresultaat niet goed genoeg om de vitiligo te camoufleren. De beste manier om er achter te komen hoe het voor jou kan werken is door het te proberen. Dit kan bij ons zonder risico. Want als jij niet tevreden bent over het camouflageresultaat, kun je de starter kit gratis retourneren. Stuur ons in dat geval een bericht en we storten het aankoopbedrag inclusief retourkosten binnen 5 dagen terug.