HET VERHAAL VAN BAS

Als klein kind had ik al pigmentvlekken op mijn voeten en knieën. Het maakte mij niet zoveel uit. En omdat ik veel buiten speelde en nogal eens mijn knieën openhaalde, kwam op die plekken mijn huidskleur zelfs terug. In mijn pubertijd begon de vitiligo zich uit te breiden. De kleine vlekjes op mijn vingers werden langzaam witte handen en rond mijn mond en ogen werden witten randen zichtbaar. Vooral voor mijn gezicht zocht ik naar een oplossing. Het zat mij dwars dat mensen naar mijn vitiligo keken. Ik werd er onzeker van.

Alle soorten producten heb ik geprobeerd om mijn witte vlekken te camoufleren. Make-up, bruine crèmes, zelfbruiners, maar geen van allen zorgde voor een echt goed resultaat. Als man schaamde ik mij om make-up te dragen, de crèmes vervaagden snel als ze nat werden en de zelfbruiners werden oranje. Dus ik deed het maar met de crèmes en zorgde er zoveel mogelijk voor dat mijn handen en gezicht niet nat werden. Verre van ideaal, maar ik had nog geluk dat mijn huid licht van kleur is. In de winter valt het nauwelijks op dat ik vitiligo heb. Toch bleef het een bron van zorg en onzekerheid. De plekjes in mijn gezicht waren nu nog klein, maar wat als ze groter werden?

De ommekeer kwam toen ik in 2011 Kahina ontmoette op vakantie in Ierland. Kahina, een slimme scheikundige uit Parijs, en ik werden verliefd. Na een jaar een relatie op lange afstand vond Kahina een baan in Nederland en gingen we samenwonen. Kahina zag mijn onzekerheid en ging voor mij zoeken naar alternatieven voor camouflage. In Frankrijk vond ze een product dat ik nog niet kende: PERMATAN®. Een lotion die specifiek ontwikkeld is voor het maskeren van witte pigmentvlekken die veroorzaakt worden door de huidziekte Vitiligo. Voor mij was het dé uitkomst.

Zelf gebruik ik de PERMATAN® lotion om de pigmentvlekken in mijn gezicht en op mijn handen te camoufleren. Als ik mensen vertel dat ik ook pigmentvlekken in mijn gezicht heb zijn ze verbaasd omdat het ze het nooit is opgevallen. Door de lotion aan te brengen krijgt de melkwitte huid een natuurlijke kleur die ca. 3 dagen blijft zitten en er niet af spoelt als het nat wordt. Door de lotion te verdunnen met water of meerdere lagen aan te brengen, kan ik de kleur aanpassen aan mijn huidskleur van het seizoen.

Zelf gebruik ik PERMATAN® al vele jaren en heeft het mijn leven aanzienlijk verbeterd en mij meer zelfvertrouwen gegeven. Ondanks dat er de laatste jaren meer producten voor vitiligo op de markt zijn gekomen zie ik dat nog veel mensen op zoek zijn naar dat ene geschikte camouflagemiddel. Kahina en ik hebben daarom contact opgenomen met eigenaar en ontwikkelaar van PERMATAN® om te onderzoeken of verkoop in Nederland mogelijk is. PERMATAN® is in Frankrijk ontwikkeld door meneer Jacques-Henri Tamba, die een oplossing zocht voor de vitiligopatiënten in zijn familie. En dat is hem zeer goed gelukt. Sinds 2011 wordt PERMATAN® verkocht in Frankrijk en inmiddels ook in Latijns-Amerika, Rusland en Spanje. Na een eerste telefonisch interview was de klik met Jacques-Henri er en hebben Kahina en ik besloten samen een bedrijf op te richten om PERMATAN® in Nederland te gaan verkopen. Samen hebben we Isanes International opgericht en zijn we de eerste distributeur van PERMATAN® in Nederland als verkooppunt.